Sprukne hæler

Ta hånd om dine sprukne hæler på en rask og effektiv måte. Ved å behandle føttene med fotfiler, fotkremer og fothøvler – kan du få myke og lene føtter uten hælsprekker hver dag. Bestill med rask levering.

Sprukne hæler Sprukne hæler (Callus) er et tykt, hard hudlag av døde hudceller som oppstår på grunn av gjentatt friksjon eller trykk på føttene. Ved kraftige belastninger danner kroppen et naturlig tykkere hudlag for å beskytte vevet. Sprukne hæler oppstår vanligvis når den tørre huden på føttene sprekker – hælsprekker er et relativt vanlig problem bland oss som kan oppleves som irriterende og smertefullt. De dype sprekkene kan forårsake infeksjoner og at det begynner å blø og må behandles med medisinsk behandling.

Hvorfor får du sprukne hæler?

Sprukne hæler kan forekomme over nesten hele kroppen, men det er vanligere å få dette under føttene, i fingrer eller/og på eller mellom tærne. Sprekker oppstår først og fremst om kroppen stadig må stå ut med slitasje – når det gjelder Calluses på føttene, er det hovedsakelig på hælen, fotputen men også rundt føttene. De som har lav fothvelv har stor risiko for å få sprekker under fotputene, det er også vanlig at det blir hard hud mellom tærne når du bruker trange sko, der tærne presses mot hverandre.

Forhindre sprukne hæler

Du kan forhindre risikoen for att hælene dine sprekker. Det er spesielle beskyttelser i silikon som avlaster trykkpunktene og hindrer at huden under føttene blir utsatt for slitasje. Disse støttene av silikon er tilgjengelig for både hæler og tær. Våre beskyttelser til hælen kan brukes med eller uten sko og er ideell for å redusere smerte i hælsporer – om calluses er under føttene, kan et vanlig skoinnlegg med en myk såle forhindre sprukne hæler. En skoinnlegg fordeler belastningen på foten og avlaster knærne, hofteleddene og ryggraden. Vi tilbyr behagelige skoinnlegg for alle livsstil. Et annet triks for å minske risikoen for sprukne hæler er å smøre føttene daglig med fotkrem – et tradisjonelt fotbad er herlig for tørre føtter og sprukne hæler, husk at huden må ha tilgang til både fukt og fett for å forbli mykt og smidig. Hvis føttene blir utsatt for mye vann, kan huden bli tørr – fukt føttene regelmessig med krem for føttene som pleier og behandler tørr hud. Vi kan anbefale Baby Foot som ikke bare fukter i dybden, men også fjerner døde hudceller under føttene.

Ta bort sprekker på føttene

Hard hud og sprukne hæler kan files, slipes eller skjæres bort med hjelp av ulike verktøy. Vi har et bredt utbud av fotfiler og føttene dine. Et populært produkt for å fjerne hard hud under føttene, er vår fothøvel som du enkelt kan bruke for å ta bort sprekker og tørr hud der du fjerner lagene som har blitt herdet på en enkel måte. Dine føtter blir myke og lene på ti minutter. For de som foretrekker et mer tradisjonelt produkt, anbefaler vi deg en elektrisk fotfil. Vår elektriske fotfil er drevet av standardbatteri og er meget robust til tross for sin fleksible størrelse. Ved å behandle føttene et par ganger i uken blir føttene lene og fine.