Manikyr & pedikyr

Skjønnhetsbehandling for tånegler og føtter kalles pedikyr. Pedikyr betyr at du gjør en behandling der du filer, polerer, former og maler tåneglene dine. Ved å gjøre en pedikyrbehandling hjemme, et par ganger i måneden, kan du holde føttene fine hele året.

Manikyr og pedikyr

Skjønnhetsbehandling for tånegler og føtter kalles pedikyr. Pedikyr betyr at du gjør en behandling der du filer, polerer, former og maler tåneglene dine. Ved å gjøre en pedikyrbehandling hjemme, et par ganger i måneden, kan du holde føttene fine hele året. Manikyr og pedikyr betyr neglepleie for hender og føtter. Ordene kommer fra det latinsk manos (hand) og curare (pleie). Neglebehandling er populært i skjønnhetssalonger over hele verden og det store markedet har utviklet profesjonelle produkter som gir god hånd- og fotpleie.

Manikyr

Skjønnhetsbehandling for negler og hender kalles manikyr. Den klassiske manikyren består av å filing, forming og maling av neglene. Manikyr kan også fokusere på håndpleie hvor fuktighetsgivende lotion masseres i hendene.

Pedikyr

Skjønnhetsbehandling for tånegler og føtter kalles pedikyr. Pedikyr innebærer nesten samme behandling som manikyr – filing, forming og maling av tåneglene. Tåneglene er ofte utsatt for trange sko og kan føre til neglesykdommer. Pedikyr og fotpleie kan hindre at det utvikles problemer med neglene dine.