Hælspore

Reduser smerter i hælen med ett myk, lindrende og behagelig hælinnlegg. Ved å bruke mykt innlegg for hælen, lindrer du hælsporen direkte. Hælespore kan være svært smertefullt og er av de vanligste årsakene til å være sår på hælen. Med hjelp av den populære hælspore-pakken får du fire forskjellige produkter som lindrer hælspore.

Hælspore, hva er det?

Hælspore er ett ubehag som oppstår i eller under hælen og som kan gi mye smerte. Hælspore skyldes overbelastning av plantar fascia-senen i hulfoten, det dannas ett lag under hælen som ligner en anspore, dermed navnet hælspore. Denne overbelastningen kan forårsake alvorlig smerte under hulfoten, på innsiden av foten og under hælen. Ett par myke innleggssåler kan lindre smerten. Smerten som oppstår fra hælsporer skyldes små brudd i senefeste mellom hælbenet og tærne. Hælspore er en av de vanligste årsakene til at du føler smerte i hælen og minst to prosent av befolkningen lider av hælspore.

Symptomer på hælspore

Det er vanligvis smertefullt å lide av hælspore. Smerten er mest utalt under hælen. Spesielt under den indre halvdelen av hælbenet, men smerten kan også ligge rett under hælen og noen ganger på forkanten av hælbenet mot hulfoten. Når du står opp, plasseres mer en halvparten av kroppsvekten på hælene og hælsporer har derfor en tendens å gjøre mest ondt når du står opp eller går. Ved større problemer kan hælsporen også føles når du hviler.

Hælspore kan påvirke begge føttene samtidig, men det vanligste er at bare en fot blir lidende. De største problemene oppstår vanligvis om morgenen etter en lang natts søvn. Det gjør at mange mennesker som har lidd av hælspore begynner å gå mye på forfoten eller på utsiden av foten for å unngå smerten under hælen. Det kan oppstå en ubehagelig smerte når hælen belastes på morgenen eller når du gå barfot. Smerten blir ofte verre under dagen når foten er belastet eller når du går på harde overflater.

Slik forhindrer du hælsporer

Det er individuelt og annerledes hvordan man opplever smerte i hælspore. Symptomene kan variere og noen kan oppleve ubehag etter en gåtur, andre kanskje neppe kan stå på hælen. Problemene kan oppstå hvis du belaster foten på en annen måte enn før som for eksempel når du skifter sko. For å lindre smerten er det gode behandlinger som hjelper deg å redusere lidelsen med hælputer. Smerten kan lindres ved å bruke sko eller hælputer som lindrer ømme punkter.

Du kan bruke ett par myke hælputer for å lindre dine hæler og redusere smerten. Disse hælputer er myke og laget av silikon gel. Den innbygde blå sonen i hælpute er ekstra myke og er egnet til å gi ekstra trykkavlastning. Det kan føles beroligende å bære myke sko, så bytt derfor til sko som er robuste og som gir bra støtdemping for foten. Sålen skal være myk under hælen og det er bra å ha innlegg som kan brukes både innvendig og utvendig. Du kan bruke ett par myke hælbeskyttere som linder føttene når du står eller går. Hælbeskytteren kan brukes med eller uten sko og er ett ideelt valg for å redusere smerte i hælsporer eller smerte i hælen. Hæl innlegget kan brukes i alla typer av sko og du kan også bruke dem under sokkene dine.

Slik skall du behandle hælsporer

Å lide av hælspore kan begrense dagliglivet i stor grad. De enkleste aktiviteten som å gå til butikken eller utføre arbeidet kan være problematisk. Heldigvis er det i mange tilfeller veldig enkelt å behandle hælsporer, ved å lindre den overbelastede vevnaden av hælen, får hælen slappe av slik at hælspore kan leges. Avlastning av plantar-fascia kan enten gjøres ved hjelp av myke hælputer eller avlastende hælkopper, ortopediske skoinnlegg med god sideunderstøttelse for hælputen og støtte for hulfoten eller å teipe hælen og hulfoten.

Fem tips for å redusere hælsporer

  • Bruk et par myke innleggssåler i dine sko med støtdemping for hælene 
  • Bruk en myk strømpe med gel på hælene når du befinner deg innendørs
  • Strekk ut plantar-fascian med en nattstrømpe eller ett streatch bånd.
  • Utfør sirkulasjonsøvelser for å øke blodstrømmen i foten
  • Bruk hælspore strømper med kompresjonsputer for å leges raskere

Hælkopp avlaster hælspore

Et par hælinnlegg i silikon (149:-) hjelper deg med å bli kvitt smertefulle hælsporer. Et par hælkopper passer alla typer sko som joggesko og sneakers til støvler eller arbeids sko. Innleggene lindrer dine hæler og har en myk og behagelig overflate med gode støtdempende egenskaper. Våre hælkopper er laget i hundre prosent silikon som gir en myk og behagelig støtdemping til dine hæler om du lider av hælsporer.

Gel-strømper

Gel sokker (149:-) er en av våre bestselgende produkter for lindring av hælsporer. Disse komfortable sokkene lindrer dine hæler og gir en behagelig støtdemping. Sokkene har en isolert innsydd gel pute i hælen som gir støtdemping og reduserer smerte i dine hæler. Kan brukes med fordel av de som lider av hælsporer eller som får ondt i hælene når de står eller går. Disse gel sokkene kan brukes både med og uten sko.

Innleggssåler ved hælspore

Ved å bruke et mykt sko-innlegg kan du også få avlastning når du beveger deg utendørs. Vi har flere modeller av sko-innlegg som passer godt for symptomer som hælspore eller smerter i hælene. Når du velger innlegg til so, bør du sørge for at innlegget har ekstra støtte til hælen. Det finnes forskjellige typer støtte hvor noen modeller har en hevet myk hælpute, men også varianter der hælen er formet som et krater med formålet om å omslutte og støtte hælene dine.

Bestill en rabattert produktpakke

Vi anbefaler at du prøver vår pakke med fire forskjellige produkter for hælsporer. Pakken inneholder to typer av gel sokker og to populære hælputer i myk gel. Denne pakken kommer i to forskjellige størrelser, og når du bestiller pakken vil du mest sannsynlig lindre hælesmertene. Den vanlige prisen når du kjøper produktene separat er 545 NOK. Hvis du velger å bestille helsepakken, sparer du 146 NOK og betaler kun 399 NOK. Les mer om pakken for hælspore.