Ortose og støtte

Vi har et bredt utvalg av ortoser og støtte. Enten du er ute etter en stabiliserende knestøtte, et par stilige og praktiske støttestrømper eller et par ankelstøtter, du finner det du søker her.

Ortose og støtte

Ortos betyr «rette ut» på gresk og brukes til å støtte og avlaste smerter. Ortoser gjør det lettere for rehabilitering ved å forbedre rørligheten og stabilisere det som er nødvendig. Hvis du plages av Hallux Valgus, kan en fleksibel korreksjonsstøtte (229:- ) som brukes over natten, kan være støtten for deg.

Hallux Valgus er meget smertefullt, derfor bør den som opplever problemer med stortåleddet bruke en beskyttelse for Hallux Valgus. Fordelen med denne beskyttelsen i forhold til tidligere modeller som har vært ute på markedet, er fleksibiliteten. Støtten passer både venstre og høyre fot, den er fleksibel og lettere å gå med. Korrigeringsstøtten er enkel å sette på og justere, kan festes på en enkel måte ved hjelp av borrelås. Du kan også bruke en silikon beskyttelse (69: -) som avlaster fotbuen og gir effektiv beskyttelse. Støtten dras over stortåen og minimerer trykket på stortåleddet. Støttestrømper (fra 99: -) fungerer som et utmerket hjelpemiddel for de som belaster beina mye i løpet av dagene. Enten du går eller står mye, hjelper disse støttestrømpene å øke blodsirkulasjonen, lindrer hevelser og tretthet i beina.

Støttestrømper reduserer risikoen for hovne føtter, åreknuter og blodpropper. Sokkene hjelper deg å orke lengre og gjør slik at beina dine kjenner seg mer spreke. Du kan stabilisere ankelen ved hjelp av denne myke ankelbeskyttelsene (fra 99: -).

Ankelbeskyttelsene gir i tillegg til stabilitet også varme, øker blodsirkulasjonen gjennom foten. Ankelstøtte er egnet både for skader på ankel og hæler, kan også brukes som en måte å forebygge skader eller som rehabilitering, om anklene trenger ekstra støtte. Ankelstøtte gir stabilitet i anklene og kan brukes i sport der løping er viktig, som for eksempel løpesport, innebandy, fotball og badminton for å redusere risikoen for å få forstuing av foten.

Vi har også flere forskjellige knebeskyttelser i ulike størrelser, farger og design. Knebeskyttelse kan brukes til å forebygge og for rehabilitering etter en kneskade. Knærne er en av kroppsdelene som blir mest utsatt for belastning, trykk og støt. Det er n stor årsak til at kneskade er en av de vanligste typene av sportsskader.