Innlegg for hulfot

Smerte i hulfoten er et relativt vanlig fotproblem som kan ha flere forskjellige årsaker. I noen tilfeller er dette en ubalanse i foten, men det kan også skyldes en permanent skade. Smerte under hulfoten er i noen tilfeller også forårsaket av for eksempel strekk eller slitasje på den store senen som går under foten, fra hælen til tærne. Uansett hvilken årsak du har, kan et innlegg for hulfot hjelpe deg med å bli kvitt smerten.

Bli kvitt smerte i hulfoten

Det er viktig å merke seg at hulfot fyller en viktig funksjon for oss mennesker. Hulfoten fungerer faktisk som en slags støtdemper for kroppen, pronasjonen (ruller innover) og absorberer støter, supinasjon (ruller utover) og driver føttene fremover. Problemet med smerter under hulfoten skjer bare når pronasjonsbevegelsen går for dypt eller varer for lenge. Kroppen får ikke tid å hvile og smerten blir forverret i stedet for hvert steg du går. Det naturlige mønsteret for hvert steg endres og forårsaker ubalanse i kroppen. Dette medfører også mye slitasje i ledd, muskler og leddbånd. Hvis du har problemer med smerter i hulfoten, er smerten vanligvis verst om morgenen. Dette er fordi senen under hulfoten er stiv når vi stiger opp fra sengen om morgenen eter en lang hvileperiode under natten. Smerten øker vanligvis hvis du står, går eller går mye i løpet av dagene – spesielt i feil sko. Hvis symptomet ikke blir behandlet og behandlingen under hulfoten fortsetter uten behandling, er det en risiko for at du kan utvikle hælspore. Det er derfor viktig å lindre hulfoten med et innlegg så raskt som mulig.

Hvem kan bruke innlegg for hulfot?

Alle kan bruke innsats for hulfoten. Bruken av innlegg for hulfot er et godt alternativ for å gi ekstra støtte til foten og kan brukes av både voksne og barn.

Hvorfor bruke innlegg for hulfot?

Hulfot innlegg kan brukes for å forhindre eller behandle fenomenet «flatfot». Føttene skal ha et naturlig hul (hulfoten) på undersiden. Hulfotinnsatsene bidrar til å balansere foten og skape en behagelig posisjon for føttene. Innleggene gir også en jevn belastning på føttene og forhindrer overbelastning på enten hælen eller forfoten.

Et par innlegg for hulfoten lindrer føttene

Smerter i hulfoten kan oppstå av en rekke årsaker. Folk som er aktive har selvfølgelig større risiko for å få smerte i føttene enn folk som sitter stille. Vanlige grunner kan for eksempel være jogging eller andreaktiviteter i feil type sko. Det kan også være fordi du står eller går mye på jobb i flate arbeidssko. Vi anbefaler et par komfortable innleggssåler til hverdags- eller arbeidssko (249:- ) Disse innleggssålene gir ekstra støtte til hulfoten og god støtdemping på hælen. Sålene er dekket med ett lag av myk bomullsoverflate som inneholder aktivt karbon, som gjør at dårlig lukt forsvinner. Hælene dine ligger komfortabelt og stabilt i sålens hælpute. Undersiden av skosålene har en glatt overflate som er mønstret, noe som gjør at sålen limes fast til skoen uten å glide rundt.

Ned buet fothvelving kan forårsake smerte i hulfoten

Våre føtter blir utsatt for store belastninger hver dag, noe som selvfølgelig kan føre til smerter i føttene. De som har ned buet fothvelving utgjør en ekstra stor risiko for å få smerter i hulfoten. Ned buet fothvelving kan være medfødt eller være på grunn av at hulfoten faller sammen av belastningen fra kroppsvekten. Valget av sko og støttende innleggssåler med støtte til hulfoten blir derav enda viktigere.

For hvem passer innlegg for hulfoten

Et innlegg for hulfoten kan brukes av alle menn, kvinner og barn. Det kan være forskjellige grunner til at du må bruke et innlegg for hulfoten. Ved å bruke en innsats med støtte til hulfoten kan du rette til den nedsettende funksjonen og få en myk og behagelig avlastning for hulfoten, som kan redusere belastningen på sener og hælpute.

Bestill et innlegg for hulfoten

Et innlegg for hulfoten avlaster hulfoten og reduserer smerten under føttene. Ved hjelp av et innlegg for hulfoten får føttene en myk og behagelig lindring som letter på trykket under foten og reduserer smerten under fotbuen. Det finnes flere forskjellige typer hulfotinnlegg, som også kalles for fotbue støtte. Noen av produktene virker som en vanlig sokk med en støtte under fotbuen som fyller hulrommet og lindrer hulfoten, andre ser ut som tradisjonelle innleggssåler eller skosåler.