Fotmassasje

Fotmassaje setter i gang blodsirkulasjonen og løser opp spenninger i kroppen. Foten er den kroppsdelen som ligger lengst bort fra hjertet og har derfor svakere sirkulasjon. Studier har vist at fotmassasje senker hjertefrekvensen og stressnivåen.

Derfor er de viktig å massere føttene

Fotmassasje lindrer spente og ømme muskler, forbedrer blodsirkulasjonen og frigjør toksiner som finnes i kroppen. Fotsålen har flere tusen nerver som har forbindelser med andre deler av kroppen. Føttenes avanserte anatomi har vist seg å påvirke kroppens ulike organer – massasje kan hjelpe til med depresjon men også en treg mage. Føttene holdes fanget i varme sko hele dagen lang og belastet med hele kroppsvekten, derfor trenger de massasje. Våre føtter fungerer som støtdempende og belastes daglig med stor vekt og spenning, selv om du bruker skoinnlegg, trenger føttene kjærlighet i form av fotmassasje. Fotmassasje setter i gang blodsirkulasjonen og løser opp spenninger i kroppen. Foten er den kroppsdelen som er lengst bort fra hjertet og har derfor svakere sirkulasjon. Studier har vist at fotmassasje senker hjertefrekvensen og stressnivå. Fotmassasje er også forebyggende for fot- og ankelskader.

Hvorfor er fotmassasje bra?

Lindrer spente og ømme muskler Øker blodsirkulasjonen Senker stressnivåen Forhindrer fot- og ankelskader Forhindrer sykdommer og infeksjoner Soneterapi – påvirker hele kroppen!

Blodsirkulasjon

Blodsirkulasjon er viktig for å unngå sykdommer som blodpropper og infeksjoner - en nedsatt sirkulasjon kan også føre til dårlige fordøyelser. Fotmassasje øker blodsirkulasjonen og forhindrer at sykdommer sprer seg i kroppen. Ifølge ulike studier kan massasje forbedre søvnkvaliteten, senke blodtrykket og lindre ulike hjerteproblemer.

Soneterapi

Kinesiske teorier viser at føttene kan deles inn i forskjellige soner som er knyttet til ulike kroppsorganer og kroppsdeler. Denne typen av sonemassasje kalles vanlig fotsoneterapi. Kroppen har ulike reflekssoner, for eksempel i fotsålene – når sålene på føttene stimuleres, stimuleres også den kroppsdelen som den er koblet til. Soneterapi virker gjennom energifelt med fjorten meridianer som forbinder kroppsdeler med hverandre - seks av tolv meridianer sitter i føttene. Meridianer kan beskrives som en slags energi, energien kan ikke defineres, men ifølge kinesisk legekunst har den stor betydning for kroppen. Soneterapi indentifiserer smerte med ubalanse i en sone, ubalansen kan ha oppstått på grunn av dårlig blodsirkulasjon eller ulike slaggprodukter. Kroppens ubalanse kan ikke leges av seg selv, men kan behandles med massasje. Soneterapi har vist seg å lindre ryggsmerter, mageproblemer og problemer med å sove. Det har også innvirkning på kroppens immunsystem, fjerning av slaggprodukter, blodsukker og blodtrykk.