Inngrodd tånegl

Inngrodde tånegler er relativt forekommende og kan påvirke hvem som helst. Vanligvis så er det den store tåen som får en inngrodd tånegl, men det kan påvirke alle tær. Du kan behandle inngrodde negler ved hjelp av verktøy for inngrodde negler.

Når tåneglene skjær seg inn i huden, kan inngrodde negler forekomme. Det er mest vanlig å få inngrodd negl i stortåen, men symptomene kan også oppstå på de andre tærne. Inngrodde negler er vanligvis forårsaket av tette sko eller at du har klipt neglene på en feil måte Inngrodde negler kan være svært smertefullt – du kan vanligvis behandle inngrodde negler på egen hånd hjemme, men hvis du opplever store problemer må du kanskje konsultere en lege og i verste fall operere den inngrodde neglen.

Symptomer på inngrodd tånegl

Inngrodde negler kan årsake mye smerte – når neglen kommer inn i huden, kan kanten på neglen bli sår, hoven og det kan også komme væske fra såret. Hvis såret får mye smuss og bakterier som trenger seg inn i såret på huden, kan såret få en infeksjon og det kan gjøre veldig vondt i hele tåen.

Forhindre inngrodde negler

Hvis du her en tendens til å få inngrodde negler på tærne, må du alltid bruke romslige sko og sokker som du kan røre på tærne dine. Det er også viktig på hvilken måte du klipper tåneglene dine med en neglesaks – du bør ikke runde kantene på tåneglene dine, neglene bør i stedet være utenfor selve neglen og om neglene blir skarpe kan du file de med en neglefil.

Behandle inngrodde tånegler

Du kan behandle inngrodde negler på egenhånd hjemme ved hjelp av neglefiler og andre verktøy for inngrodde negler. Begynn alltid med å myke opp føttene med et lunket fotbad og ta deretter bor den delen av neglen som presser mot huden. Hvis det er vanskelig å nå med en neglefil, kan du i stedet bruke et spesialtilpasset verktøy mot inngrodd negl (89 kroner). Med dette verktøyet kan du fjerne neglen der det trengs gjennom huden og dermed lette på trykket – du bør la neglene være under vann flere ganger om dagen og når du skal sove, kan du legge et stykke bomull under neglen for å forhindre inngrodde negler. Hvis de inngrodde neglene ikke forsvinner med selvbehandling, kan du få hjelp av en lege – i de fleste tilfellene blir inngrodde negler behandlet med ovennevnte tips, men i ytterst alvorlige situasjoner så kan det hende at du må fjerne neglen for å bli kvitt med den inngrodde neglen.